Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Μακεδονικό ζήτημα

Οι Έλληνες ξέρουν οτι η Mακεδονία είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα.
Οι Σκοπιανοι (Σλαβομακεδόνες) ξέρουν οτι η Μακεδονία ειναι Ελλάδα.
Οι Αμερικάνοι ξέρουν οτι Μακεδονία είναι Ελλάδα (δεν εννοώ γεωγραφικά).
Οι Σκοπιανοί όταν ήταν ενιαία η Γιουγκοσλαβία δεν είχαν θέμα με την εθνική τους ταυτότητα. Ούτε εμείς είχαμε. Όταν οι Αμερικάνοι αρχίζουν να κομματιάζουν τις ισχυρές χώρες μετα το 89, (Σοβιετική ένωση, Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία) ξεπηδάνε σαν μανιτάρια δήθεν "χολοσκασμένοι" αυτονομιστές που "στέναζαν" χρόνια κάτω απο τον κρατικό ζυγό...
Κι αρχίζει το ματς με: Τσετσενία, Σκόπια, Τσαμουριά, Κόσσοβο, Ναγκόρνο Καραμπάχ και θα δούμε και Κορσική, Σικελία και ίσως και τους Βάσκους. Για τα τελευταία, δεν έχουν ανοίξει ακόμα γιατί δεν έχουν μπεί εντελώς στο μάτι των "κερδοσκόπων"*** η Ιταλια (σκάει σε λίγο) και η Ισπανία (επίσης). Στις περιοχές που βολεύει όμως (Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Γιουγκοσλαβία) έχουν ηδη ξεκινήσει τα όργανα, γιατί λόγω των προηγούμενων κατακτησεων (μισθοί, 7ωρο, 5ημερο, περίθαλψη κτλ) δεν μπορούν ακόμα να τους καταποντίσουν οικονομικά, εκτός απο την ελλάδα βέβαια.
Εθνική, λαική, ανεξαρτησία με σηκωμένες ξένες σημαίες, δεν υπήρξε ποτέ ιστορικά μέχρι τώρα. Παράδειγμα η ελλάδα που απο το 1830 εψαχνε με τους τσανακογλείφτες την υποστήριξη απο γάλλους, άγγλους ρώσους κτλ, είδαμε τι ανεξαρησία έχει.
Συμπέρασμα: δεν είναι το όνομα των Σκοπίων, ούτε η ιδιοποίηση της ιστορίας το πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς η ιστορία κάθε λαού ανήκει σε όλους τους λαούς, απλά η δικιά μας είναι λίγο μεγαλυτερη. Το πρόβλημα είναι η κατευθυνση κατακερματισμού των βαλκανίων και άλλων περιοχών - μπαρουταποθηκών. Σε κάθε κρίση, η διέξοδος είναι ο πόλεμος, και σε αυτήν την κρίση θα δόσει την διέξοδο το Ισραήλ και η σύρραξη με την Β.Κορέα. Με το κομμάτιασμα, έχει το μεγάλο ξένο κεφάλαιο το χρόνο μέχρι να αναπτυχθεί ισχυρή ντόπια αστική τάξη και να το αντικαταστήσει, να ξεζουμίσει τους εκεί εργαζόμενους. Άρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ντοπαριστούν με εθνική ταυτότητα, για να νομίζουν οτι "όλοι μαζί ενωμένοι" και με "πατριωτικό καθήκον" (γνωστά ε;) βιομήχανοι, εργαζόμενοι, εφοπλιστές θα σηκώσουμε τη χώρα ψηλά. Άρα πάλι στα ύψη τα κέρδη, και φάε σκατά εργαζόμενε.
Αλληλεγγύη στον σκοπιανό λαό, να βρεί ψωμάκι να φάει, να κάνει κουμάντο στον τόπο του και όχι ο Σόρος, και μετά ας πούνε τη χώρα τους και Αθήνα (δέ θα θέλουν).

*** αλήθεια είναι παράνομο να είσαι κερδοσκόπος στο σύστημα της "ελεύθερης αγοράς"; Τα πόσα λεφτά είναι παράνομα; Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου